GM домовився про продаж бренду Hummer китайській Tengzhong — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM домовився про продаж бренду Hummer китайській Tengzhong

437
General Motors Co. домовився про продаж підрозділу Hummer, що виробляє позашляховики, китайському автоконцерну Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co. та інвесткомпанії Suolang Duoji.
Відповідно до спільної заяви компаній, Tengzhong володітиме 80% акцій, а його партнер - рештою пакету. Вартість оборудки складе $150 млн, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела.
Штаб-квартира Hummer, як і раніше, базуватиметься в штаті Мічіган, підприємство в США випускатиме машини для нових власників ще як мінімум 2 року.
Продажі Hummer останні два роки падали через його репутацію неекономічного автомобіля: число проданих машин знизилося з більш ніж 70 тис. в 2006 році до менш ніж 10 тис. в 2009 році.
Tengzhong займається, зокрема, випуском автомобілів спеціального призначення і будівельної техніки.
GM, що тепер на 60% належить державі, після виходу з банкротства проводить корінну реструктуризацію бізнесу і має намір позбавитися від чотирьох збиткових брендів: Hummer, Saturn і Saab (які будуть продані) і Pontiac (під цією маркою машини випускатися більше не будуть). GM планує зберегти Chevrolet, Buick, Cadillac і GMC.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас