В Шотландії злодії-пенсіонери, що "працюють" в парі, засуджені до 1,5 років ув"язнення за крадіжку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Шотландії злодії-пенсіонери, що "працюють" в парі, засуджені до 1,5 років ув"язнення за крадіжку

Кримінал
217
В Шотландії за крадіжку засуджені 70-річний Річард Малхерн і 72-річний Джеймс Адамс. У жовтні 2008 р. в Глазго Р.Малхерн відвернув увагу продавщиці в невеликому магазині, попросивши підібрати йому електричні лампочки, виставлені в глибині приміщення. Коли продавщиця відійшла від каси, Дж.Адамс викрав гроші і різні товари, що опинилися під рукою, передає Бі-бі-сі. Обвинувачені визнали, що вони вкрали 750 фунтів готівкою, поштові марки, карти оплати мобільного зв'язку і інші товари на загальну суму в 7 тис. 488 фунтів 27 пенсів. Продавщиця, виявивши пропажу, звернулася в поліцію.
Поліцейські знайшли удома у Р.Малхерна 700 фунтів готівкою і карту оплати мобільних телефонів. Після арешту він видав свого спільника, який незабаром також був арештований.
Адвокат Дж.Адамса Джозеф Мерфі заявив на суді, що його підзахисний зробив крадіжку, щоб добути гроші на випивку, але розкаюється в своїх діях. Захисник Р.Малхерна Боб Маккормак вказав, що його клієнт - дуже хвора людина: він переніс дві операції на серці і страждає від стенокардії і артриту. За словами адвоката, Р.Малхерн розуміє, що таке поведінка не може продовжуватися. "Але він це робить тому, що це нагадує йому про те, що він ще живий. Він діє імпульсний, тому що порушення закону дає йому гострі відчуття", - продовжив адвокат.
Шериф-суддя Лінда Ракстон, що обвинувачені діяли умисне, і у неї не залишається іншого вибору, окрім виголошення звинувачувального вироку. Вона засудила "людей-розбійників" похилого віку до 1,5 років в'язниці і штрафу в 7,5 тис. фунтів стерлінгів (близько 11 тис. дол.) з кожного.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас