Серед мільярдерів з'явився перший спортсмен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Серед мільярдерів з'явився перший спортсмен

1333
У клубі мільярдерів поповнення: вперше спортсмен заробив завдяки своєму таланту мільярд доларів. Рекордсменом став один із кращих гольфістов планети і найбільш розкручений у світі гравець у гольф американець Тайгер Вудс. За даними журналу Forbes, на те, щоб заробити цю суму, йому знадобилося тринадцять років.
Заробітки спортивних зірок першої величини в останні десятиліття найчастіше були цілком порівнянні з доходами досить успішних бізнесменів. Однак дотепер до таких фінансових висот, як Вудс, ще ніхто не піднімався. Все-таки доходи від навіть найвисокооплачуваних видів спорту - гольфа, футболу, баскетболу, автогонок або хокею - ні в яке порівняння не йдуть з нафтовим або, наприклад, будівельним бізнесом. Дивно, але клуб спортивних мільярдерів відкрився саме в той час, коли світова економіка перебуває під впливом кризи.
Перші долари у свою скарбничку Тайгер Вудс опустив в 1996 році, коли почав вигравати преміальні й бонуси під час різних професійних турнірів. Усього на сьогодні на його рахунку перемоги в 70 великих змаганнях, що проводилися під егідою Професійної асоціації гольфа (PGA). У тому числі в 14 турнірах категорії "Мейджор". Бонус, що зробив його мільярдером, Вудс отрмиав за підсумками нещодавнього Кубка FedEx. Цікаво, що, незважаючи на все це, Тайгер Вудс не є найуспішнішим гольфістом всіх часів зі спортивної точки зору. За загальною кількістю перемог на офіційних змаганнях за кар'єру він поки посідає лише третє місце в історії.
Але Вудс заробляє не тільки грою. Він брав участь у рекламі Nike, Buick й Gillette, розробляв проекти будівництва полів для гольфа в США та ОАЕ, розробив проект гольфа-курорту в Мексиці. Дуже успішним комерційним продуктом стала комп'ютерна гра "Тайгер Вудс PGA Тур Гольф '08". А право зіграти партію в гольф з американським спортсменом було один раз продано на інтернет-аукціоні eBay за 425 тис. дол.
На сьогодін найближче до Вудсу за фінансовими показниками знаходяться два спортсмени-ветерани - баскетболіст Майкл Джордан і гонщик Михаель Шумахер - з 800 млн і 700 млн дол. в активі відповідно. І хоча один уже завершив свою кар'єру в НБА, а іншої - в "Формулі-1", але заробляти гроші завдяки своєму статусу спортивних суперзірок вони обоє продовжують. Так що не можна виключати, що в найближчі роки їм також удасться стати мільярдерами, припускає weekend.rbcdaily.ru.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас