Будівництво першої бази на Місяці буде залежати від наявності води — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво першої бази на Місяці буде залежати від наявності води

Нерухомість
435
Перша місячна база може бути побудована в майбутньому в районі прицільного влучення в місячний кратер розгінного блоку "Центавр" і наукового зонда NASA LCPOSS.
Про це заявив завідувач лабораторією спектрометрії космічного гамма-випромінювання Інституту космічних досліджень Російської академії наук Ігор Митрофанов.
За його словами, якщо вода в результаті місії LCPOSS буде виявлена саме в цьому районі, буде побудована перша місячна база.
Як повідомляє РІА Новини, Митрофанов також відзначив, що вода на Місяці буде не тільки найважливішим ресурсом для космонавтів. "Вода - це ще й кисень для забезпечення місячної бази, а також водень для ракетних двигунів", - додав він.
Разом з тим, вчений підкреслив, що остаточну крапку в питанні, є чи вода на супутнику Землі, можна буде поставити лише тоді, коли на поверхню Місяця буде відправлені невелика бурова станція й узята проба ґрунту. "Остаточно крапку в питанні існування води можна поставити тоді, коли наступна місія буде відправлена на поверхню планети з метою взяття проби ґрунту, де в складі речовини може бути виявлена вода", - уточнив Митрофанов.
Нагадаємо, у п'ятницю розгінний блок "Центавр", а слідом за ним зонд LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Spacecraft) "урізалися" у кратер "Кабеус" у південного полюса Місяця. На дно полярного кратера ніколи не заглядає Сонце й наявність водяного льоду найбільше ймовірна.
Як припускають вчені, Місяць споконвічно був "сухим світом", однак лід на супутнику Землі міг з'явитися за рахунок "експортних поставок" - його принесли із собою комети, що часом врізаються в поверхню Місяця. Крім того, на полюсах є райони, де лід сконденсувався й зберігся в кратерах.
Запуск зондів - перший масштабний крок NASA в рамках нової місячної програми США. Витрати на створення апаратів і підготовку місії склали 583 мільйона доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас