Боротьбу з корупцією хочуть відкласти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Боротьбу з корупцією хочуть відкласти

Казна та Політика
320
Глава Верховного суду Василь Онопенко заявив, що ініціюватиме відстрочення набирання чинності закону про боротьбу з корупцією, який повинен почати діяти з 1 січня 2010 року.
На думку Онопенка, норма закону, згідно з якою для матеріально-технічних потреб судів не можна буде використовувати недержавні гроші, в умовах кризи позбавить суди можливості працювати: навіть покупка співробітниками конвертів власним коштом вважатиметься корупцією. Навів глава Верховного суду й інші приклади - зокрема, оренду приміщень для судів потрібно буде також оплачувати за держрахунок, але гроші на ці цілі в бюджеті не передбачають.
З проханням про відстрочення Рада суддів вже звернулася до президента, Кабінету міністрів і Ради. Але таке рішення може прийняти тільки парламент, де, судячи з усього, у Онопенка немає підтримки в цьому питанні, навіть у близькому йому БЮТ. "Це смілива заява - припинити боротьбу з корупцією, - сказав нардеп-бютівець Валерій Писаренко. - Якщо є проблеми, то потрібно запропонувати записати в закон, що суддям дозволено купувати конверти, але в цілому відстрочити закон - малоймовірно, що це буде підтримано Радою".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас