Точка зору: Соціальні пільги необхідно перевести у грошову форму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Соціальні пільги необхідно перевести у грошову форму

302
В Україні необхідно провести реформу, за якою всі пільги, які не відповідають функції соціального захисту, повинні бути скасовані. Про це заявив незалежний економічний експерт Борис Кушнірук.
"Ці пільги повинні бути переведені в грошову форму. І тоді стане зрозуміло, скільки кожна конкретна особа одержує соціальних пільг. Чому в нас жителі сільської місцевості не мають дуже великої частини пільг, якими користуються жителі міст? Тому що вони не їздять на громадському транспорті, не мають опалення...", - зазначив Б.Кушнірук.
За його словами, збільшуючи соціальні стандарти, влада збільшує бюджет на 40%. "І це при тому, що раніше на ці кошти не розраховували. Де вони збираються брати гроші? Хто їм дасть? Ну, давайте надрукуємо папірці Національного банку, але проблема не в цьому!" - зазначив експерт.
На думку Бориса Кушнірука, проблема полягає у "відсутності реформ і небажанні їх проводити".
"Дуже багато хто на цьому непогано заробляє. У матеріальному плані, я не говорю про соціальний статус. І вони не зацікавлені, щоб ці реформи проводити. Тому що треба сказати: ми можемо допомогти тільки тим, хто дійсно цього потребує. Чому людина, яка здорова і їздить на "БМВ" або "Мерседесі", теж має пільги на комунальні послуги?", - підсумував експерт.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас