НАК: Власники єврооблігацій "Нафтогазу" підтримали пропозицію про реструктуризацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАК: Власники єврооблігацій "Нафтогазу" підтримали пропозицію про реструктуризацію

Енергетика
479
Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" повідомляє про результативне голосування власників її єврооблігацій на $500 млн за пропозицією компанії про їх реструктуризацію на 5 років під державні гарантії.
"З 24 вересня 2009 року в Лондоні проходить голосування власників єврооблігацій про ухвалення умов реструктуризації. Станом на вечір 8 жовтня можна стверджувати, що голосування відбулося. Результат - позитивний", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НАК.
"Остаточні дані будуть оприлюднені найближчим часом", - додали в компанії.
Як повідомлялося, "Нафтогаз України" 24 вересня запропонував власникам єврооблігацій на $500 млн обміняти їх на нові папери з державною гарантією і погашенням в 2014 році. Держхолдинг пропонує збільшити купонну ставку з поточних 8,125% до 9,5% річних.
Інвестори, які подали заявки про згоду на реструктуризацію до 8 жовтня, зможуть обміняти 100% боргу, тоді як ті, хто зробив це в період з 9 по 15 жовтня, дістануть можливість обміну лише 95% боргу.
Збори власників єврооблігацій, які вирішить остаточно щодо пропозиції про реструктуризацію, намічено на 19 жовтня.
"Нафтогаз" 30 вересня, в день погашення облігацій, виплатив за ними лише відсотки на загальну суму близько $20,3 млн.
Паралельно НАК веде переговори про реструктуризацію на таких самих умовах двосторонніх зовнішніх кредитів, отриманих від Deutsche Bank, Credit Suisse і Depha Bank. Борг "Нафтогазу" Depha Bank оцінюється в суму близько $220 млн, Credit Suisse International - близько $550 млн і Deutsche Bank - близько $395 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас