Український ринок акцій виріс у четвер на зовнішньому позитиві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій виріс у четвер на зовнішньому позитиві

Фондовий ринок
97
На українському ринку акцій у четвер попит переважав над пропозицією на підтримці позитивної зовнішньої кон'юнктури. В результаті, ринок акцій України закрився ростом, що повністю перекрив всі втрати з акціях, що відбулися в середу в другій половині дня: індекс "Української біржі" виріс на 3,43% - до 1481,13 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 2,04% до 604,78 пункту.
Ринок акцій України ріс слідом за площадками Європи й Росії, крім того, на гарній звітності Alcoa в "плюсі" відкрився ринок США. Рішення банку Англії і Європейського центробанку про незмінність ключових ставок, а також вихід статистики з безробіття в США, що виявилася краще очікувань, закріпив позитивний тренд на ключових світових площадках і українському ринку акцій.
Як повідомив аналітик інвестгрупі "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, торговельна активність протягом всієї сесії трималася на низькому рівні, найбільша активність виявилася на відкритті й після виходу макроекономічної статистики зі США в останню годину торгів українського фондового ринку.
Керівник відділу торгівлі цінними паперами ІК "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко відзначив, що інтерес у інвесторів до ризику росте, тому в п'ятницю ймовірне продовження росту.
"З урахуванням триваючого росту на американському ринку й у цілому позитивних звітів компаній за III квартал, п'ятничну торговельну сесію українських ринок, найімовірніше, почне в "плюсі", - додала трейдер інвестиційної компанії Phoenix Capital Ірина Барабанова.
На "Українській біржі" у четвер найбільше зростання показали акції компаній "другого ешелону": Маріупольського меткомбінату ім.Ілліча (+20,33%), "Стиролу" (+11,96%) і Ясинівського коксохіму (+9,66%).
За даними "ТАСК", індексні папери "Української біржі" подорожчали на 2%-6%.
У лідерах торгів у четвер виявилися акції "Мотор-Січ" (+3,33%), Єнакієвського метзаводу (+5,92%) і "Укрнафти" (+3,21%).
Всього на "Українській біржі" у четвер укладено 1180 угод на 27,439 млн грн.
На "ПФТС" у лідерах торгів були акції Марганецького гірничо-збагачувального комбінату (0%), Єнакієвського метзаводу (+4,17%) і "Укрнафти" (+2,13%).
На "ПФТС" у цей день укладено угод з акціями на суму 7,32 млн грн.
Олександр Ублінських, трейдер ІК "Трійка Діалог Україна" повідомив, що в четвер на українському ринку єврооблігацій спостерігалися активні продажі в суверенному секторі: Україна'11 і Україна'13 скорегувалися донизу на 75 б.п., довгі папери Україна'16 і Україна'17 на 50 б.п. відповідно. У корпоративному сегменті продовжилися покупки бондів "Азовсталі" і "Миронівського хлібопродукту". За його словами, з банківських паперів купували Укрсоцбанк'10 і Приватбанк'12, основні продажі довелися на Альфа-банк'12.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас