Тігіпко: Фінансові проблеми "Нафтогазу України" не мають бути проблемою для всієї країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Фінансові проблеми "Нафтогазу України" не мають бути проблемою для всієї країни

Енергетика
254
Відомий український банкір, один з можливих кандидатів на пост президента України Сергій Тігіпко заявляє, що підтримка на плаву такої структури, як Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" почала обходитися економіці України дуже дорого. Про це повідомила прес-служба банкіра.
"Компанія "Нафтогаз України" досі не збанкрутувала тільки завдяки потужній фінансовій підтримці держави. Прямі дотації з бюджету, кредити НАКу від державних банків, повернення яких під великим питанням, коштують економіці десятки мільярдів гривень. В умовах кризи інакше як злочинною розтратою це не назвеш", - сказав С.Тігіпко.
На його думку, уряд не дає НАКу впасти лише з однієї причини: напередодні президентських виборів чиновникам потрібний доступ до величезного фінансового потоку, який проходить через цю компанію.
"Десять років тому "Нафтогаз України" створювався, щоб забезпечити споживачам максимально низьку ціну газу. За рахунок таких прибуткових напрямів бізнесу, як транзит, зберігання і реекспорт газу, компанія мала можливість дотувати економіку, продаючи газ з великим дисконтом. Зараз все перевернулося з ніг на голову: саме промисловість дотує "Нафтогаз України", тоді як НАК через некомпетентність і непрофесіоналізм своїх керівників змушений виконувати кабальний газовий контракт із "Газпромом", - вважає С.Тігіпко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас