Точка зору: Найближчим часом варто чекати падіння цін на золото і посилення долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Найближчим часом варто чекати падіння цін на золото і посилення долара

Банківські метали
5135
Найближчим часом варто чекати падіння цін на золото і посилення долара. Такий прогноз озвучив віце-президент і інвестиційний керівник компанії Foyil Asset Management Ukraine Дмитро Мошкало.
На думку експерта, зростання цін на золото, що спостерігається останнім часом, спричинене публікацією в британській газеті The Independent інформації про можливий перехід деяких країн в розрахунках за постачання нафти з долара на корзину валют. "На підставі цього сталося просідання долара і сплеск на сировинних і фондових ринках, а насамперед на ринку золота", - сказав він.
Експерт вважає, що нинішній стрибок цін на золото є тимчасовим. "Ще рано ховати долар як міжнародну резервну валюту. Крім того, я не вважаю, що на даний момент ФРС США просто так віддасть долар і відмовиться від преференції бути світовим друкарським верстатом. Більшість представників банків, що входять у ФРС, вже висловлювалися, що піднімання облікової ставки станеться миттєво, якщо цього вимагатимуть обставини. Тому може бути скликане позачергове засідання ФРС і піднята облікова ставка на 1%. І ми бачитимемо процес, аналогічний тому, який відбувався рік тому, - коли зливатимуть всіх і вся й будуть назад виходити в долар", - відзначив він.
В той же час він не відкидає, що тенденція, що спостерігається зараз, може тривати ще якийсь час на позитивній звітності компаній за III квартал 2009 р. "Якщо пройдуть хороші звіти, то ми зараз зможемо побачити останній сплеск на сировинних і на фондових майданчиках, що може супроводжуватися подальшим просіданням долара. Я не відкидаю, що він може досягти 1,5 дол. по відношенню до євро. Після чого буде різкий розворот, причому це буде одномоментне рішення ФРС про підвищення ставок", - прогнозує Д.Мошкало.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас