Тимошенко не має наміру обговорювати кандидатуру на посаду голови МЗС, оскільки це квота президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко не має наміру обговорювати кандидатуру на посаду голови МЗС, оскільки це квота президента

251
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що уряд не заперечував і не має наміру заперечувати проти кадрових пропозицій президента, на які він має право. Про це вона сказала журналістам у Чернівецькій області, відповідаючи на запитання, чи підтримує прем'єр запропоновану президентом кандидатуру Петра Порошенка на посаду голови МЗС.
"Ми, як законослухняні громадяни України, і, крім того, члени уряду, які несуть відповідальність, будемо діяти відповідно до Конституції. Якщо президент вносить кандидатури, і він хоче проводити таку політику, виходить, ми будемо підтримувати й допомагати поки він президент. Зміниться президент, виходить, буде інша політика в державі", - сказала Ю.Тимошенко.
За словами прем'єра, і раніше ніхто з уряду не виступав проти тих кадрових пропозицій, які вносив президент відповідно до Конституції.
"У президента є право подавати кандидатів на посаду міністра оборони, міністра закордонних справ. І уряд, і держава повинні працювати відповідно до Конституції. І не має значення, подобається нам кандидатура або не подобається...Найголовніше, щоб країна й кожен представник влади жили за Конституцією й законами, а не так, як це сьогодні відбувається - у повному хаосі", - сказала Ю.Тимошенко.
Як повідомлялося, президент України Віктор Ющенко запропонував кандидатуру Петра Порошенка на посаду міністра закордонних справ країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас