Тимошенко: Україна скоротить об'єми закупівлі російського газу в 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Україна скоротить об'єми закупівлі російського газу в 2010 р.

Енергетика
491
Україна в 2010 р. закупить об'єм російського газу менше, ніж в попередньому періоді. Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час робочої поїздки в Чернівецьку область, коментуючи заяву голови ради директорів ВАТ "Газпром" Олексія Міллера про те, що "Газпром" не знижуватиме об'єми постачань газу до України в 2010 р.
Ю.Тимошенко підкреслила, що, згідно з умовами довгострокового контракту між "Нафтогазом" і "Газпромом", Україна має право замовляти необхідний об'єм газу на наступний рік. Крім того, контрактом передбачена можливість 20% відхилень від цього об'єму, як у бік збільшення, так і у бік зменшення.
"Тому хочу, щоб ви не реагували на агресивні заяви. Ми наступного року купимо такий об'єм газу, який буде необхідний Україні. Це буде менше ніж в 2009 р., оскільки ми скорочуємо споживання природного газу, замінюючи його на інші джерела - електроенергію, вугілля, торф", - сказала Ю.Тимошенко. Вона підкреслила, що Україна своєчасно розраховується з "Газпромом" за газ. "При цьому ми знаходимо ресурс (для розрахунків) всередині країни", - відзначила прем'єр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас