Німеччина проведе переговори щодо скорочень на заводах Opel у Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина проведе переговори щодо скорочень на заводах Opel у Європі

Фондовий ринок
146
Німецька влада може провести переговори з владою Великобританії, Іспанії, Бельгії та Польщі щодо пропонованих скорочень на розміщених у цих країнах заводах Opel, повідомляє агентство Bloomberg.
Переговори можуть відбутися вже на початку наступного тижня, як тільки буде завершено оцінку планів з реорганізації Opel, запропонованих альянсом канадської Magna і російського Сбербанку.
Оцінка здійснюється на замовлення німецького уряду, дослідження проводить PricewaterhouseCoopers LLP.
Влада ФРН має намір зберегти німецький завод Adam Opel GMBH в Рюссельсхаймі, виділивши йому фінансову допомогу в розмірі 1,5 млрд євро. Ще 3 млрд євро фіндопомоги ставляться в залежність від оцінки, даної PricewaterhouseCoopers планам реорганізації.
Ці плани мають на увазі скорочення 10,9 тис. робочих місць по всій Європі, зокрема 4,1 тис. у Німеччині.
В Іспанії роботу втратять 1350 осіб (18% персоналу).
Британський підрозділ Opel мав звільнити 1200 співробітників, та в четвер стало відомо, що представники робітників відкинули цей план.
Завод Opel в Антверпені має бути закритий. На ньому зараз працюють 2,5 тис. осіб.
Раніше повідомлялося, що Великобританія ставить під сумнів життєздатність плану канадської компанії Magna і російського Сбербанку.
Міністр бізнесу і підприємництва Великобританії Пітер Мандельсон закликав Єврокомісію зробити необхідні кроки з тим, щоб "забезпечити прийняття рішення комерційно обґрунтованого, а не такого, що ґрунтується на політичному втручанні та субсидіях".
Крім того, профспілки й представники влади у Великобританії, Іспанії та Бельгії звинуватили Magna в тому, що її план передбачає більші скорочення на заводах саме в цих країнах на противагу менш ефективним, на їхню думку, заводам у Німеччині.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас