Більшість індексів США зросло за підсумками торгів у середу слідом за акціями Alcoa і банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість індексів США зросло за підсумками торгів у середу слідом за акціями Alcoa і банків

Фондовий ринок
83
Більшість американських фондових індексів зросло за підсумками торгів у середу чекаючи "сильного сезону звітності" і слідом за акціями алюмінієвого гіганта Alcoa, великих банків і сектора високих технологій, повідомляє агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів вранці у четвер демонструють підвищення: грудневі контракти на S&P 500 до 8:36 додали 0,86 %, на Dow Jones до 8:36 - 0,77%.
В основному експерти очікують гарного "сезону звітності". Період публікації фінансових результатів за минулий квартал відкрив алюмінієвий гігант Alcoa, що представив свою звітність 7 жовтня, коли в Москві вже була ніч.
"Мова тепер іде тільки про прибутки", - вважає аналітик Security Global Investor Марко Бронзо. "Фінкомпанії не тільки, як очікується, оголосять про гарні показники, але й здивують цими цифрами інвесторів. Поліпшення прогнозів для банків відображає саме це. Крім того, інвестори чекають й інших гарних новин", - додає експерт.
Найбільший американський виробник алюмінію зненацька для ринку закінчив третій квартал із прибутком за рахунок економії витрат і в результаті підвищення світових цін на метали.
Чистий прибуток корпорації склав $77 млн, або 8 центів на акцію (без урахування разових факторів - 4 центи), проти $268 млн, або 33 центів рік тому.
Три попередні квартали для Alcoa були збитковими, розмір втрат становив від 26 до 54 центів на акцію.
Очікувалося, компанія в третьому кварталі зафіксує чистий збиток у розмірі 9 центів розраховуючи на акцію.
Вартість акцій Alcoa зросла за підсумками торгів на 2,2%.
Підтримку ринку зробили також акції найбільших американських банків.
Папери Bank of America подорожчали на 2,1% після повідомлення про те, що Wells Fargo поліпшив прогноз для акцій банку до "вище ринку" з "на рівні ринку", пославшись на те, що співвідношення вартості цих паперів до прибутку компанії в перерахуванні на акцію є найменшим серед великих банків.
На цих звістках ринкова вартість Goldman Sachs Group Inc. також збільшилася на 1,9%. Крім того, аналітики Deutsche Bank почали аналіз банку і привласнили його паперам рейтинг "купувати".
Котирування акцій JPMorgan Chase & Co. зросли на 1,8%.
Краще ринку виглядали акції Amazon й Google.
Вартість паперів Amazon, найбільшої у світі компанії, що займається торгівлею через Інтернет, збільшилася на 3,4%. Компанія оголосила про початок продажів пристрою для читання електронних книг Kindle у більш ніж 100 країнах і знизила вартість для американської версії апарату.
Ціна акцій Google збільшилася на 3,8% - до $517,54, після того як Oppenheimer збільшив прогноз вартості їх паперів до $565 за акцію, пославшись на очікування гарних показників за підсумками третього кварталу.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у середу знизився на 5,67 пункту (0,06%) - до 9725,58 пункту.
Standard & Poor's 500 до цього часу збільшився на 2,86 пункти (0,27%), склавши 1057,58 пункту.
Значення індексу Nasdaq Composite здійнялося на 6,76 пункту (0,32%) - до 2110,33 пункту.
Підвищення Dow Jones з початку поточного року становить 10,8%. Індекс S&P 500 додав цього року більше 17% й Nasdaq - 33,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас