Єврокомісія починає підготовку нової штрафної процедури проти ФРН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія починає підготовку нової штрафної процедури проти ФРН

202
Єврокомісія починає підготовку до проведення штрафної процедури проти Німеччини й восьми інших країн Євросоюзу. Приводом для цього послужило порушення державами Європейського пакту стабільності та зростання - одного з пунктів Маастріхтського угоди, повідомляє агентство AFP з посиланням на представників Єврокомісії.
За офіційними даними, дефіцит державного бюджету Німеччини в 2009 році склав 3,9 відсотка валового внутрішнього продукту, тоді як Маастріхтська угода допускає рівень дефіциту держбюджету тільки в 3 відсотки ВВП.
В своєму звіті Єврокомісія враховує, що дефіцит німецького бюджету виник унаслідок особливої ситуації. "Порушення Європейського пакту стабільності та зростання було викликане різким падінням кон'юнктури", - наголошується в доповіді.
Звіт Єврокомісії Комітету економіки і фінансів - перший крок в процесі підготовки штрафної процедури. У листопаді на зустрічі міністрів фінансів країн-учасниць ЄС Єврокомісія може ініціювати початок штрафного процесу. Проте, на думку експертів, застосування проти Німеччини фінансових санкцій поки маловірогідно.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас