Тимошенко доручила перевірити діяльність облгазів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко доручила перевірити діяльність облгазів

Енергетика
199
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила Контрольно-ревізійному управлінню, а також Міністерству внутрішніх справ і Генеральній прокуратурі перевірити стан розрахунків облгазів і підприємств теплокомункнерго з НАК "Нафтогазом".
За її словами, сьогодні приватні облгази заборговували приблизно 5 млрд. грн.
"Я хочу, щоб все ж і силові структури звернули увагу на такі обставини і щоб перевірили, куди дівають гроші, які з людей збирають, - а люди платять 100%, - а потім ці гроші не перераховуються в НАК "Нафтогаз", - підкреслила Тимошенко.
При цьому вона не відкидає, що підприємства облгазів і теплокомуненерго не просто ухиляються від відкриття розподільчих рахунків в державних банках, через які відповідно до урядового рішення може здійснюватися розрахунок за природний газ, а "ухиляються тому, що продовжують використовувати гроші не за призначенням".
Прем'єр підкреслила, що незважаючи на велику заборгованість за спожитий природний газ з боку теплокомуненерго і облгазів, уряд вже впродовж 9 місяців цього року у встановлені терміни і в повному обсязі розраховується за природний газ із Російською Федерацією.
За матеріалами:
Перший діловий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас