Мінфін України має намір утримувати ставки з ОВДП на нинішньому рівні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін України має намір утримувати ставки з ОВДП на нинішньому рівні

Казна та Політика
263
Ставки за облігаціями внутрішньої державної позики (ОВДП) на рівні 21-22% влаштовують Міністерство фінансів і цікаві для комерційних банків, повідомив заступник міністра фінансів Андрій Кравець. "Це ми можемо втримувати", - сказав він.
За словами А.Кравця, інтерес до ОВДП з боку банків зростаэ на тлі низької кредитної активності.
Заступник голови Мінфіну нагадав, що 6 жовтня міністерство розмістило ОВДП на 1,668 млрд грн зі строками обігу від півроку до трьох років. Середньозважений рівень прибутковості держоблігацій склав 20-24,63%.
А.Кравець зазначив, що отримані від розміщення ОВДП 6 жовтня 682 млн грн будуть спрямовані на фінансування підготовки до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.
У цілому з початку року, за даними заступника міністра, Мінфін розмістив ОВДП на суму понад 13 млрд грн. На ринкових умовах держоблігації розміщаються із травня поточного року: середня ставка по ОВДЗ в 2009 році становить близько 12%, тоді як при ринкових розміщеннях - 17,7%.
А.Кравець зазначив, що жовтень складний місяць з погляду погашення внутрішніх держоблігацій, і зокрема, 7 жовтня Мінфін повинен направити на погашення ОВДП 1,5 млрд грн. "Ми заплатимо це сьогодні. Це великий сигнал банкам", - додав він.
За його словами, саме з необхідністю розрахунків за внутрішніми зобов'язаннями пов'язане збільшення ставки по ОВДП під час первинного розміщення 6 жовтня до рівня, близького до 25%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас