Агресивні інвестори підштовхують ринок нагору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Агресивні інвестори підштовхують ринок нагору

Фондовий ринок
224
Зростання на українському фондовому ринку триває другий день поспіль.
Високій активності покупців у вівторок сприяло позитивне зовнішнє тло. За підсумками дня індекс Української біржі виріс на 3,83% - до 1454,34 пункту, індекс ПФТС - на 2,9%, до 596,91 пункту.
"На тлі позитивної статистики зі США, де індекс ISM для невиробничого сектора США збільшився у вересні до 50,9 пункту, перевищивши очікування аналітиків, а також росту цін на нафту, що на час закриття торгів на українських біржах торгувалася на рівні $71,64, торгівля на українських площадках другий день поспіль закінчилися упевненим ростом",- повідомила Ірина Барабанова, трейдер інвестиційної компанії Phoenix Capital.
"Акції українських компаній різко зросли у високому обсязі на позитивній динаміці світових фондових і сировинних ринків,- відзначив стратег Astrum Investment Management Костянтин Литвин.- Індекс УБ додав вражаючі 3,8% за день, зупинившись на позначці 1454 пунктів, в результаті того, що інвестори агресивно нарощували свої позиції".
Крім зовнішнього позитивного новостійного тла росту вітчизняного фондового ринку сприяло зміцнення гривні на міжбанківському ринку до 8,31 грн. за долар і позитивне внутрішє новостійне тло. Так, корпорація "Богдан" у вересні збільшила випуск автобусів на 36% у порівнянні із серпнем, у результаті чого акції ЛуАЗу подорожчали на 19,13%, а на новині про те, що Сумське НПО ім. Фрунзе в листопаді цього року почне відвантаження обладнання для "Газпром Трансгаз Юхта" на $7 млн., акції підприємства у вівторок подорожчали на 9,03%. Всі ліквідні акції закінчили сесію в плюсі, у той же час ринкові гравці продемонстрували особливо високий попит на акції банків і металургійної галузі.
Рекордним попитом користувалися акції "Укртелекому" і Стаханівського вагонобудівного заводу. "Особливий інтерес до акцій СВБЗ, на наш погляд, був викликаний тим фактом, що після проведеної допемісії влітку 2009 р. папір залишався недооціненим в порівнянні з іншими паперами цього сектора",- підкреслила Барабанова. Також гарну динаміку демонстрували акції гірничо-металургійного сектора, зокрема Ясинівський коксохім, акції якого зросли на рекордні 17,8%.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас