Азіатські індекси ростуть у середу 2-й день поспіль на акціях банків і сировинних компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси ростуть у середу 2-й день поспіль на акціях банків і сировинних компаній

Фондовий ринок
64
Азіатські фондові індекси ростуть у середу другий день поспіль слідом за акціями сировинних компаній і банків, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific підскочив під час торгів на 1,1%. Японський Nikkei здійнявся на 0,9%, гонконгський Hang Seng - на 1,8%.
Акції BHP Billiton подорожчали на 2,7%, Rio Tinto - на 4,3%, вартість паперів австралійської Newcrest Mining, найбільшого в країні виробника золота, злетіла на 6,4%.
Ціна золота у вівторок досягла рекордних $1045 за унцію, мідь подорожчав другий день підряд.
Папери Inpex Corp., найбільшого в Японії виробника нафти, подорожчали під час торгів на 2,3% на тлі підйому вартості нафти.
Підвищення цін сировинних товарів обумовлено зниженням курсу долара щодо основних світових валют у вівторок.
"Ціни сировинних товарів розраховуються в доларах, і ослаблення курсу американської валюти неминуче веде до підвищення вартості сировини, - відзначає керуючий RBC Investment (Asia) Ltd. у Гонконгу Йоджі Такеда. - Підйом цін на сировині позитивно позначається на котируваннях акцій компаній цього сектора".
Папери Sumitomo Mitsui подорожчали на 6,3% після підвищення експертами Nomura прогнозної ціни акцій японського банку на 8,9%. На думку аналітиків, зусилля Sumitomo Mitsui щодо скорочення витрат будуть сприяти росту його прибутку.
Вартість акцій іншого японського банку - Mitsubishi UGJ Financial Group, найбільшого в країні, збільшилася на 5,3%.
"Підйом азіатських фондовий ринків обумовлено зростаючою очевидністю того, що ситуація в глобальній економіці поліпшується, - заявив керуючий Pengana Capital Ltd. у Мельбурні Тім Шредерс. - Інвестори, які чекають відкоту ринку, щоб збільшити свої вкладення, будуть розчаровані".
Ціна акцій японської Hitachi, одного з найбільших світових виробників електроніки, зросла на 8,1% завдяки поліпшенню рекомендацій для паперів компанії економістами Mizuho Securities до "активно купувати" з "тримати".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас