На український ринок акцій у понеділок повернулись "бичачі" настрої, гравці скуповують акції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На український ринок акцій у понеділок повернулись "бичачі" настрої, гравці скуповують акції

Фондовий ринок
115
Українські фондові біржі показали в понеділок досить значне зростання, незважаючи на мляву різноспрямовану динаміку на основних світових фондових майданчиках. За підсумками дня індекс "Української біржі" виріс на 3,11% - до 1400,66 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 1,71%, до 580,10 пункту.
Як відзначили експерти інвестгрупи "ТАСК", азіатські фондові майданчики продемонстрували різноспрямовану динаміку (Nikkei 225 - "мінус" 0,59%, Hang Seng - "плюс" 0,26%), європейські майданчики до закриття українського ринку перебувають у позитивній торговельній зоні (FTSE 100 - "мінус" 0,05%, DAX - "плюс" 0,25%, CAC - "плюс" 0,32%), торговельні майданчики США перебувають також у позитивній торговельній зоні (Dow Jones - "плюс" 0,35 %, Nasdaq - "плюс" 0,2%, S&P500 - "плюс" 0,38%).
"Вихід слабкої статистики США минулого тижня суттєво остудив провідні фондові майданчики і сприяв реанімації ідеї відносно U-подібного виходу світової економіки з рецесії, а не як очікувалося раніше V-подібного", - відзначив аналітик "ТАСК" Вадим Ємець.
Разом з тим, на думку експерта, позитивний ефект на динаміку торгів у понеділок у США і Європі матиме опублікований о 17:00 кВ індекс ділової активності в сфері послуг у США, значення якого перевищило прогноз.
"Українські фондові майданчики відкрилися підвищенням котирувань по широкому спектру ліквідних акцій першого і другого ешелонів на слабонегативному зовнішньому тлі, і протягом торговельної сесії "ведмеді" не мали ні найменшого шансу перехопити ініціативу. Активність торгів була незначна, що, імовірно, свідчить про те, що інвестори, з одного боку, не бачать приводу для масштабних розпродажів, а з іншого, перебувають у пошуку інвестиційних ідей для покупок", - прокоментував ситуацію інвестиційний консультант інвесткомпанії Dragon Capital В'ячеслав Орлюк.
Орлюк прогнозує, що торговельна сесія у вівторок пройде за невисокої активності інвесторів і мінімальній зміні котирувань. "За відсутності значимих внутрішніх новин, основним орієнтиром напрямку руху котирувань буде вихід нових статистичних даних у США і початок сезону звітності найбільших американських корпорацій, який, традиційно, відкриває компанія Alcoa 7 жовтня", - вважає експерт.
На "Українській біржі" у понеділок у лідерах зростання акції Маріупольського заводу важкого машинобудування (+15,28%), Маріупольського меткомбінату ім.Ілліча(+15,28%) і Стахановського вагонобудівного заводу (+12,12%). Впали акції "Луганськтепловоза" (-4,35%).
На ПФТС у понеділок лідерами торгів стали акції "Фармак" - 1,1 млн грн, "Укрнафта" - 561,0 тис. грн, "Азовсталь" - 527,0 тис. грн.
Усього в понеділок обсяг торгів на ПФТС склав 11,4 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас