Кабмін рекомендує НКРЕ знизити ціну на газ для "Рівнеазоту" на 16,6% до 1 584,4 гривні за тис. куб. м — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін рекомендує НКРЕ знизити ціну на газ для "Рівнеазоту" на 16,6% до 1 584,4 гривні за тис. куб. м

Енергетика
233
Кабінет Міністрів рекомендує Національній комісії регулювання електроенергетики знизити ціну на газ для виробника азотних добрив компанії "Рівнеазот" (Рівненська область) на 16,58%, або на 314,85 гривень за тис. куб. м до 1584,4 грн. за тис. куб. м. Про це йдеться в повідомленні Міністерства промислової політики.
Зокрема, Кабмін рекомендує НКРЕ включити "Рівнеазот" до переліку підприємств-виробників азотних добрив, на які поширюється дія постанови комісії №948 від 14 серпня, яка цим підприємствам встановлює ціну на газ у розмірі 1584,4 грн. за тис. куб. м (без врахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування і постачання та витрат на реалізацію імпортного газу).
Крім того, уряд доручив Державній податковій адміністрації забезпечити підприємству відшкодування ПДВ, а Міністерству палива і енергетики та Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" доручено негайно забезпечити постачання газу на підприємство за новими цінами.
Як повідомлялося, 14 серпня НКРЕ знизила граничну ціну на природний газ для хімічних підприємств, які виробляють азотні мінеральні добрива, на 16,58%, або на 314,85 грн. за тис. куб. м до 1584,4 грн. за тис. куб. м (без врахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування і постачання та витрат на реалізацію імпортного газу).
До списку підприємств, для яких знижено граничну ціну на газ, увійшли 5 виробників азотних добрив - крупний виробник аміаку й азотних добрив черкаський завод "Азот", "Північнодонецьке об'єднання "Азот", Одеський припортовий завод, "Дніпроазот" (Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область) і "Стірол" (Горлівка, Донецька область).
До списку не увійшов ще один виробник цієї продукції (що на даний момент припинив виробництво) - завод "Рівнеазот".
Гранична ціна на газ для хімпрому і ГМК на 2009 затверджена в січні НКРЕ на рівні 1 899,25 грн. за тис. куб. м (без врахування ПДВ, тарифів на транспортування, цільової надбавки і витрат на реалізацію газу).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас