Азіатські індекси падають у понеділок на негативних прогнозах для фондових ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси падають у понеділок на негативних прогнозах для фондових ринків

Фондовий ринок
72
Азіатські індекси падають у понеділок на негативних прогнозах для фондових ринків, слабкій статистиці з американського ринку праці, повідомляє агентство Bloomberg.
Дешевшають акції технологічних і сировинних компаній.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific опустився під час торгів на 0,6%. За минулий тиждень цей індикатор втратив 2,8%, що стало максимальним падінням з 21 серпня.
Японський фондовий індекс Topix знизився на 0,3%.
Згідно із прогнозом професора Нью-Йоркського університету Нуріеля Рубіні, фондові і сировинні ринки можуть упасти в найближчі місяці, оскільки повільне відновлення економіки розчаровує інвесторів.
"Ринки зайшли занадто далеко і занадто швидко, - заявив Рубіні. - Я бачу ризик корекції. Це може відбутися в четвертому кварталі або в першому кварталі наступного року".
Тим часом, головний виконавчий директор HSBC Holdings Майкл Геогеган переконаний у тому, що глобальну економіку чекає новий спад.
Дані міністерства праці США, опубліковані в п'ятницю, показали збільшення безробіття в США у вересні до 9,8% у порівнянні з 9,7% місяцем раніше.
Число робочих місць в економіці США минулого місяця скоротилося на 263 тис. Експерти прогнозували менш істотне зниження - на 175 тис.
"Очікування відновлення економіки, які підтримували ринок, розвалюються, - відзначає старший стратег Toyota Asset Management Масару Хамасакі. - Котирування акцій сировинних компаній не будуть рости, поки ми не побачимо різкого збільшення попиту".
Акції японської нафтової компанії Inpex Corp. подешевшали під час торгів на 3,5%. Вартість нафти в п'ятницю впала на 1,2%, індикатор, у розрахунки якого входять котирування шести металів, включаючи мідь і нікель, опустився на 2%.
Папери торговельної компанії Mitsui & Co., значна частина прибутку якої припадає на операції із сировинними товарами, знизилися в ціні на 2,3% у понеділок.
Котирування акцій азіатських експортерів опускаються під час торгів на тлі даних про несподіване скорочення замовлень промислових підприємств США в серпні. Цей показник упав на 0,8%, тоді як експерти не очікували його зміни.
Вартість паперів Samsung Electronics знизилася на 3,9%, Honda Motor, яка отримує 47% виторгу від операцій у країнах Північної Америки, - на 1,1%.
Ціна акцій китайської Li & Fung Ltd., що випускає одяг і іграшки для найбільших супермаркетів світу, включаючи Target і Wal-Mart у США, опустилася на 2,7%.
Папери Hana Financial, однієї з найбільших фінансових компаній Південної Кореї, подешевшали на 12%. Компанія оголосила про намір випустити нові акції на суму 2 трлн вон ($1,7 млрд).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас