ЄС розчарований повільністю Білорусі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС розчарований повільністю Білорусі

304
Європейський Союз розчарований недостатнім ентузіазмом Білорусі в зближенні зі стандартами ЄС в області цивільних прав і свобод. Про це заявив посол Німеччини в Білорусі Гебхардт Вайс.
Як передає БелаПАН, Вайс визнав, що за минулий рік білоруська сторона зробила цілу низку "кроків з позитивним сигналом". Керівництво в Мінську говорило і про подальші кроки в цьому напрямку. Проте ці заяви, на думку Євросоюзу, поки виконані в недостатньо, і у Брюсселя, як заявив дипломат, "почався процес деякого розчарування".
Гебхардт Вайс вбачає особливу важливість у тому, щоб оголошені стратегічні цілі були закріплені послідовними діями з їх здійснення. "Тільки так зміцнюється довіра до справжніх намірів партнера", - підкреслив він. Якщо ж названі цілі не підкріплюються послідовними діями, то "оцінки можуть складатися під впливом інших картин і вражень, що спостерігалися останнім часом". До подібних подій Вайс відніс, зокрема, затримання невеликих груп демонстрантів.
Посол ФРН відзначив, що такі дії сприймаються Євросоюзом критично і, якщо вони не припиняться, то для Мінська це може бути обернутися погіршенням стосунків, що у свою чергу гальмуватиме плідний розвиток політичних зв'язків Білорусії з ЄС, резюмував Гебхард Вайс.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас