Nestle відмовилась купувати молоко з ферми дружини Роберта Мугабе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nestle відмовилась купувати молоко з ферми дружини Роберта Мугабе

Аграрний ринок
558
Зімбабвійський підрозділ світового лідера в виробництві продуктів харчування Nestle перестав купувати молоко з ферми, якою володіє дружина президента цієї країни Роберта Мугабе. Ця ферма була захоплена під час проведеної урядом Зімбабве "земельної реформи", передає Reuters.
Як повідомили представники компанії, купувати продукцію ферми вони почали після того, як уся молочна індустрія країни опинилася під загрозою на початку поточного року. Однак зараз обстановка поліпшується, і компанія може почати закуповувати молоко в інших виробників. "Nestle перебуває в Зімбабве протягом 50 років, працюючи з населенням країни і прагнучи зберегти тут довгострокові операції найчастіше в складних і мінливих умовах", - говориться в офіційній заяві компанії.
Захоплення урядом Мугабе комерційних ферм, що належать білим, і передача їх у власність чорношкірих викликали різку критику з боку західних країн, які говорять, що не будуть допомагати відновленню економіки Зімбабве до зупинки насильницького захоплення земель і початку політичних і економічних реформ.
Компанія Nestle заснована в 1866 р. Група займає близько 1,5% світового ринку продуктів харчування і напоїв, будучи найбільшим виробником у деяких категоріях. У цей час їй належить понад 456 фабрик та промислових підприємств в 84 країнах.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас