Стрес-тести європейських банків дали обнадійливі результати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стрес-тести європейських банків дали обнадійливі результати

284
Довгождані стрес-тести європейських фінансових організацій показали в четвер, що 22 найбільші банки Європейського союзу зможуть вижити при потенційних збитках в 400 млрд. євро або $585 млрд. в цьому і наступному році, якщо економіка регіону погіршиться сильніше, ніж очікувалося, повідомляє The Wall Street Journal.
Оцінюючи результати стрес-тестів, фінансові міністри 27 країн Європейського союзу заявили, що найбільші банківські організації Старого світу мають достатньо власного капіталу, щоб успішно пережити погіршення економічних умов у світі.
Показник достатності капіталу, що демонструє відношення вартості акцій і резервів до обсягу активів, у середньому склав 9%. У жодного з банків у разі загострення проблем в економіці ЄС він не буде нижчим 6%, тоді як міжнародні угоди вимагають, щоб цей показник у банку був вищий 4%.
Потенційні втрати для 22 європейських банків, які складають 60% активів банківської системи ЄС, були розраховані виходячи з припущення економічного спаду, що призвів до пониження ВВП на 5,2% цього року і на 2,7% в наступному. Це можна порівняти з нинішніми прогнозами негативного зростання ВВП країн регіону на 4% цього року і незначного збільшення на 0,4% в 2010 р. У цих умовах потенційні збитки банків по кредитних і торгівельних операціях в 2009-2010 рр. складуть близько 400 млрд. євро.
Стрес-тести проводилися Європейським комітетом банківського нагляду (CEBS), ЄЦБ був активно залучений в процес розробки параметрів тестування. Які банки піддалися стрес-тестам, не уточнюється. Представники банківського сектора ЄС висловили думку, що здатність системи швидко відновлюватися відображає високі фінансові показники останніх місяців, а також підтримку банків з боку урядів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас