У Британії заборонили ураховувати чайові при визначенні зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії заборонили ураховувати чайові при визначенні зарплати

217
У Британії з 1 жовтня набуває чинності новий закон, що регулює оплату праці працівників сфери обслуговування. Згідно з новими правилами, бари, ресторани і готелі більше не можуть ураховувати чайові - або включену в рахунок плату за обслуговування - при розрахунках зарплати працівників. Це в першу чергу стосується випадків, коли мова йде про передбачену законом мінімальну оплату праці.
Уряд пояснює ці зміни необхідністю забезпечити "справедливість" і внести "ясність" як для працівників, так і для клієнтів сфери обслуговування. Однак британська Асоціація індустрії послуг попереджає, що нові заходи обійдуться компаніям цієї сфери - у першу чергу ресторанам - у більш ніж 100 млн фунтів додаткових видатків і можуть привести до скорочення 5 тисяч робочих місць.
Влада визнає, що нові правила щодо чайових приведуть до додаткових виплат з боку як працівників, так і роботодавців - оскільки, зокрема, збільшиться сума виплачуваних податків - але вважає, що витрати на впровадження цих змін у життя не перевищать 60 млн фунтів.
Британський уряд оголосив, що нові заходи дозволять закрити лазівку в існуючому законодавстві. "Коли я залишаю чайові, я хочу, щоб вони дісталися людині, яка мене обслуговувала. Я тим самим висловлюю їй подяку, - пояснює міністр із питань бізнесу Пітер Мандельсон. - Я не розраховую на те, що мої чайові просто забезпечать їй мінімальну зарплату".
Однак поки ще залишається багато питань із приводу того, як саме нові заходи будуть застосовуватися на практиці. Уряд вважає, що завдяки цим заходам офіціанти та інші працівники сфери послуг одержать більший відсоток чайових, що залишаються їм. Але новий закон не зобов'язує ресторани і готелі передавати чайові працівникам, так що в результаті його застосування офіціанти взагалі можуть позбутися додаткового заробітку. З іншого боку, їм буде гарантована мінімальна оплата праці.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас