Moody's зберегло негативні прогнози щодо банківської системи Балтії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's зберегло негативні прогнози щодо банківської системи Балтії

150
Рейтингове агентство Moody's Investors Service зберегло свій негативний прогноз для банківських систем Естонії, Латвії та Литви через очікування погіршення кредитних умов протягом наступних 12-18 місяців.
"Ці три економіки переживають серйозний спад, який чинить значний тиск на якість банківських активів, їх прибутковість і капіталізацію. Рейтингове агентство чекає значного збільшення обсягів проблемних кредитів у регіоні, де ринки нерухомості та споживчого кредитування найсильніше постраждали від економічного спаду", - йдеться в доповіді аналітиків Moody's.
Прибалтика переживає свій найсерйозніший економічний спад з моменту розпаду Радянського Союзу. Число корпоративних банкрутств різко зросло у всіх трьох країнах і Moody's чекає, що "ця тенденція триватиме".
Агентство найсильніше стурбоване ситуацією з банківськими кредитами для ринку нерухомості, а також малого й середнього бізнесу. Що стосується європейської присутності в банківському секторі країн Балтії, то тут переважають скандинавські банки та їх філії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас