Ющенко вимагає негайно вжити заходів для відновлення фінансового стану "Укрпромбанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко вимагає негайно вжити заходів для відновлення фінансового стану "Укрпромбанку"

3278
Президент України Віктор Ющенко вимагає від уряду негайно вжити заходів для відновлення фінансового стану ТОВ "Укрпромбанк". Про це сказано в листі В.Ющенка до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомляє головна служба інформаційної політики Секретаріату президента.
В листі В.Ющенко висловлює стурбованість ситуацією навколо рекапіталізації "Укрпромбанку". "До мене надходять численні звернення від вкладників цього банку, які позбавлені будь-якої можливості отримати доступ до власних заощаджень", - відзначає глава держави. Президент вважає неприпустимим те, що зволікання з реалізацією запропонованих варіантів вирішення проблем цього банку за умов відсутності зауважень з боку Національного банку України і фахівців уряду є результатом хитань прем'єр-міністра України.
В.Ющенко вважає, що саме на керівника уряду покладається персональна відповідальність за виплату майже 500 тис. українських громадян їхніх коштів обсягом понад 7 млрд грн.
Президент вимагає негайно вжити вичерпних заходів для відновлення фінансового стану "Укрпромбанку", захисту порушених прав громадян і проінформувати його про результати проведеної роботи до 8 жовтня 2009 р.
Нагадаємо, НБУ ввів тимчасову адміністрацію в "Укрпромбанк" 20 січня 2009 р. На даний момент тимчасовим адміністратором банку є співробітник НБУ Костянтин Раєвський.
"Укрпромбанк" зареєстрований в 1989 р. На 1 вересня 2009 р. мережа "Укрпромбанку" складається з 26 філій і 269 відділень, кількість банкоматів - 236, кількість банківських терміналів - 418, кількість торговельних терміналів - 348. Банк входить до першої групи банків за рейтингом НБУ (найбільші банки). Станом на 1 вересня 2009 р. кредитно-інвестиційний портфель банку складав 11 млрд 828,1 млн грн., статутний капітал банку - 836 тис. 250 грн., депозити фізичних осіб - 6 млрд 838 млн грн., депозити юридичних осіб - 1 млрд 644,1 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас