Голова Європарламенту: Nord Stream був політично неправильним рішенням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Європарламенту: Nord Stream був політично неправильним рішенням

Енергетика
917
Голова Європейського парламенту Єжи Бузек вважає політично неправильним рішення про будівництво газопроводу "Північний потік" по дну Балтійського моря.
Перебуваючи у Вільнюсі з візитом, голова Європарламенту заявив агентству BNS, що газопровід, який з'єднає Німеччину і Росію в обхід країн Балтії та Польщі, дорожчий від альтернативного сухопутного маршруту, наприклад, другої гілки газопроводу "Ямал", що проходить через Білорусь.
"Проект був закладений на політичній основі, так як вдвічі або втричі дорожчий від будь-якого іншого рішення, такого, як "Ямал -2". На "Ямал -2" абсолютно все готове для газопроводу. Щодо цього політично це було неправильне рішення, а деякі держави побоюються наслідків цієї зв'язки", - сказав він.
На його думку, особливо велика небезпека Nord Stream у природоохоронному аспекті. "Ми знаємо, що він дуже сильно вплине на навколишнє середовище в Балтійському морі", - додав керівник Європарламенту.
У країн Балтії і Польщі, що критикує проект, немає права вето на прокладання газопроводу, однак будівництво повинні схвалити Фінляндія, Швеція і Данія, тому що газопровід пройде через економічні зони та територіальні води цих країн.
220-кілометровий газопровід Nord Stream планується прокласти по дну Балтики від узбережжя Росії під Виборгом до узбережжя Німеччини в районі Грайфсвальда.
Для планування, будівництва і наступної експлуатації нового морського газопроводу створене спільне підприємство Nord Stream AG. ВАТ "Газпром" (РТС: GAZP) володіє 51% капіталу цього СП, BASF/Wintershall і E.ON Ruhrgas мають по 20%, N.V. Nederlandse Gasunie - 9%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас