Ралі на українському ринку акцій у четвер йшло в розріз із динамікою світових площадок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ралі на українському ринку акцій у четвер йшло в розріз із динамікою світових площадок

Фондовий ринок
136
Український ринок акцій у четвер відновив висхідний тренд, незважаючи на неоднозначне зовнішне новостне тло. За підсумками дня індекси обох провідних фондових площадок продемонстрували зростання: "Української біржі" - на 2,41%, до 1398,14 пункту, біржі "ПФТС" - на 3,6%, до 573,20 пункту.
"Після негативних настроїв й "ведмежого" руху індексів у середу в четвер українські ринки знову торгуються в "зеленій" зоні. Разом з тим обсяги торгів незначні в порівнянні з попередніми днями, що, можливо, пов'язане з непевністю інвесторів, викликаної негативним тлом на глобальних фінансових ринках. Вчасно закриття української торговельної сесії практично всі європейські й американські індекси перебували в "червоній зоні" через негативну статистику зі США. Оцінюючи сформовану на ринках кон'юнктуру, швидше за все, у п'ятницю інвестори будуть "фіксуватися", рухаючи котирування вниз", - прокоментував агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію трейдер інвестиційної компанії Phoenix Capital Вадим Хоменко.
Із внутрішніх корпоративних новин аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин відзначив повідомлення про видачу днями Європейським агентством з безпеки авіації сертифіката на вантажні літаки АН-26 й Ан-26Б, що дозволити продовжити експлуатацію АН-26 і АН-26Б, зареєстрованих у країнах Євросоюзу. "Ця новина є позитивною для "Мотор-Січі", тому що побічно може вплинути на обсяги замовлень компанії. У четвер акції "Мотор-Січі" росли протягом всієї торговельної сесії (+7,06% на "Українській біржі" за підсумками торгів)", - сказав агентству Іванишин.
Як відзначив начальник відділу торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко, невелика корекція в четвер відбулася тільки з акцій енергогенеруючих компаній, "Укрнафти" та Єнакіївського металургійного заводу. Інші "блакитні фішки" показали 2-5% росту, акції "другого ешелону" зросли на 3-10%, додав експерт.
На "Українській біржі" у четвер у лідерах росту були акції "Луганськтепловозу" (+28,85%), ЛуАЗу (+17,15%), Стаханівського вагонозаводу (+15,29%), Ясинівського коксохіму (+10,67). Знизилися ціни акцій Єнакіївського метзаводу (-3,01%), "Західенерго" (-0,98%), "Центренерго" (-0,7%) і "Укрнафти" (-0,06%).
На "Українській біржі" у четвер укладена 1181 угода на суму 27,8 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС у цей день найбільше активно торгувалися акції Єнакіївського мтезаводу (-1,63%) і Укрсоцбанку (+4,86%).
На "ринку котирувань" ПФТС укладено 40 угод на суму 2,5 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС у четвер найбільше активно торгувалися акції "Укрнафти" (35 угод) і Єнакіївського метзаводу (12 угод).
На "ринку заявок" ПФТС укладені 74 угоди на суму 1,2 млн грн.
Трейдер інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Олександр Ублинських повідомив агентству, що на українському ринку єврооблігацій у четвер на тлі новини про згоду групи власників євробондів "Нафтогазу Україна" з умовами реструктуризації інвестори продовжили купувати папери суверенного сектора, причому всі випуски в середньому показали зростання на 25 б.п. У корпоративному сегменті зберігся інтерес до муніципальних випусків Київ'12 і Київ'15, а також до випуску бондів Укрсоцбанку, який виріс на 50 б.п. і котирувався на рівнях 96.75%/97.75% від номіналу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас