Magna і Сбербанк планують підписати угоду про придбання Opel "найближчими днями" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Magna і Сбербанк планують підписати угоду про придбання Opel "найближчими днями"

209
Magna і Сбербанк (РТС: SBER) планують підписати угоду про придбання у General Motors німецького автомобільного концерну Opel "найближчими днями", повідомив журналістів у четвер у Нижньому Новгороді виконавчий директор Magna International Зігфрід Вульф.
"Найближчими днями підпишемо угоду. Зараз йде технічна робота, вичитування контракту", - сказав він.
"У нас не залишилося ніяких питань щодо доступу до інтелектуальної власності (в рамках угоди), і я думаю, що це дуже вигідно для російської промисловості", - додав Вульф.
За його словами, основним пріоритетом після угоди стануть відвідини всіх найбільших автовиробників Росії для вивчення можливості розміщення на них виробництва автомобілів Opel. При цьому він відзначив, що "ГАЗ" (РТС: GAZA) є "визнаним потенційним партнером".
Вульф висловив переконання, що робота з пошуку виробничого майданчика в РФ просуватиметься швидко - буквально "за тижні" буде ясно.
Виконавчий директор Magna відзначив, що під час візиту на Горьківський автозавод у четвер він побачив, що "попри труднощі, "ГАЗ" досяг прогресу в підвищенні конкурентоспроможності". "Це формує гарну основу для наших переговорів у найближчі тижні", - сказав він.
Відповідаючи на запитання журналістів про те, які моделі Opel можуть збиратися на Горьківському автозаводі, З.Вульф сказав, що на "ГАЗі" є гнучка складальна лінія (спочатку призначена для випуску Siber). Вона може бути використана як для складання автомобілів "середнього розмірного класу", так і великих автомобілів.
В той же час голова правління Сбербанку Герман Греф підтвердив наміри банку в перспективі продати свою частку акцій Opel. "Для нас це фінансова інвестиція на користь російського партнера", - сказав він, додавши, що банк і Magna вже обговорювали це питання. "Кандидат номер 1 - група "ГАЗ", і якісь ще активи, які могли б бути приєднані", - відзначив Греф.
На його думку, ідеальним варіантом була б "структуризація російського партнера" і продаж акцій йому. "Індустріальна логіка велика в тому, щоб з'явився хороший національний гравець, який би був пов'язаний з Opel корпоративними зв'язками і мав би можливість доступу до створення автомобілів на його платформі", - додав він.
В свою чергу голова правління групи "ГАЗ" Сергій Занозін в бесіді з кореспондентом "Інтерфаксу" не відкинув можливості розміщення виробництва Opel на декількох російських майданчиках. Це залежатиме від структуризації бізнесу після угоди, уточнив він. В разі вибору декількох російських майданчиків для виробництва Opel "ГАЗ" готовий до кооперації, додав Занозін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас