Тимошенко узаконить "благодійні внески" в школах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко узаконить "благодійні внески" в школах

882
Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко пропонує вдосконалити механізми самостійного розпорядження фінансовими ресурсами для закладів середньої освіти.
"Я дуже хотіла б, щоб ви стали фінансово самостійними, щоб ми пройшли той шлях, коли школа матиме нормальне право господарювати - щоб школи мала розрахунковий рахунок, щоб у школі була вакансія бухгалтера, який би міг ставити підписи", - сказала Ю.Тимошенко.
За її словами, уряд планував уже з 1 жовтня запровадити систему самостійного розпорядження коштами для шкіл. "Це непросте завдання. Коли ми прийняли постанову, то вся країна повстала і сказала, що ми до цього не готові. Потрібно цю постанову допрацьовувати, виписувати абсолютно інші механізми", - пояснила Ю.Тимошенко, додавши, що школи отримають право самостійного розпорядження коштами з 1 січня.
В той же час, прем'єр не відкидає, що такий механізм повинен запроваджуватися на добровільній основі. "Але я вважаю, що не можна відмовитися від того, щоб школа була господарюючим суб'єктом, щоб вона була фінансово самостійною, щоб вона могла брати хоч би благодійні внески", - вважає Ю.Тимошенко.
Прем’єр-міністр запропонувала директорському корпусу залучитися до розробки такого механізму.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас