Власники українських банків відмовляються від державної допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власники українських банків відмовляються від державної допомоги

1369
Власники українських банків "Правекс", Укрсоцбанк, UniCredit Bank і УкрСиббанк вирішили відмовитися від державної фінансової допомоги і збільшити капітал фінустанов за рахунок продажу акцій.
Керівництво найбільшого банку Італії UniCredit SPA, що володіє українськими Укрсоцбанком і UniCredit Bank, вирішило відмовитися від державної фінансової допомоги і збільшити капітал фінустанови на 4 млрд євро за допомогою продажу акцій. Це вже третій європейський банк, який звернувся за підтримкою до акціонерів на поточному тижні.
Раніше другий за величиною італійський банк Intesa Sanpaolo SPA, власник вітчизняного Правекс-банку, також відмовився від урядових 1,5 млрд євро, маючи намір отримати цю суму від емісії бондів.
BNP Paribas SA, найбільший банк Франції, який володіє УкрСиббанком, вчора оголосив про плани повернути уряду 4,3 млрд євро.
На думку експертів, банкіри прийняли рішення про емісію через зміцнення фондових індексів, яке спостерігається протягом останніх 6 місяців, передає Bloomberg. Так, акції UniCredit за півроку виросли в ціні більш ніж удвічі.
Спеціалісти кажуть, що до емісії можуть також вдатися Societe Generale і Deutsche Bank AG, який минулого тижня отримав ліцензію НБУ на ведення банківської діяльності в Україні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас