Аукціонний дім Bukowskis влаштував розпродаж особистих речей великого режисера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аукціонний дім Bukowskis влаштував розпродаж особистих речей великого режисера

147
Шведський аукціонний дім Bukowskis відзначився широким розпродажем у Стокгольмі особистих речей і предметів інтер'єру з особняка кінорежисера Інгмара Бергмана, згідно з його заповітом.
Хоча Bukowskis Auction House є найстаршим і, відповідно, найбільш відомим і престижним у Скандинавії - він не входить до числа світових аукціонних грандів. Однак останні торги викликали надзвичайно широкий резонанс в антикварному світі. У цілому на торги, проведені стокгольмським підрозділом Bukowskis, були виставлені 339 лотів.
Результати вже першого етапу аукціону, згідно з даними спеціального моніторингу, проведеного агентством Bloomberg, переконливо довели, що інтерес до бергманівських лотів надзвичайно високий. Притому що під час аукціону за 100 лотів, запропонованих увазі покупців, організатори розраховували виручити не більше мільйона шведських крон, отримана сума перевищила всі очікування.
Приблизно при семиразовому перевищенні естімейтів улаштовувачі одержали близько SEK6,8 млн. (більше EUR664 тис.). Так, полотно "Клоун" невідомого майстра XX сторіччя, оцінене в SEK400-500, неочікувано пішло за SEK36 тис., а постер оскароносного фільму "Фанні та Олександр" за SEK22 тис. (естімейт SEK1000-1500).
Особливо вразив результат продажу дерев'яної моделі театру, яка пішла з молотка за SEK1 млн. 25 тис. (EUR100,5 тис.) при естімейті SEK15 тис. "Ми зробили правильно, надавши ринку самому визначити цінність предметів, - відзначила прес-аташе Bukowskis пані Шарлотта Бергстрем. - Неймовірний інтерес, виявлений до торгів, якнайбільш очевидно підтвердив неминущу міжнародну славу знаменитої особистості Інгмара Бергмана".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас