Кабмін пропонує Раді врегулювати оподаткування операцій з деривативами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді врегулювати оподаткування операцій з деривативами

Казна та Політика
220
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді врегулювати оподаткування операцій з похідними цінними паперами (деривативами).
Про це йдеться в законопроекті №5175 "Про внесення змін до деяких законів України щодо оподаткування похідних (деривативів)", зареєстрованому в Раді 25 вересня.
Зокрема, Кабінет Міністрів пропонує внести зміни до закону "Про податок на додану вартість", визначивши об'єкт оподаткування при операціях з дериватами.
"Об’єктом оподаткування є операції платників податків з похідними, базовий актив яких є об'єктом оподаткування (окрім першого постачання, випуску, розміщення)", - сказано в законопроекті.
При цьому базою оподаткування є різниця між фактичною вартістю придбання і продажу похідного фінансового інструмента, а дата продажу є датою виникнення податкових зобов'язань.
Законопроект також передбачає, що негативне значення суми нарахованого податку у зв'язку з продажем деривативу не враховується при формуванні податкового кредиту, але включається до складу валових витрат.
Як повідомляло агентство, в березні Верховна Рада ввела сплату держмита за реєстрацію деривативів (похідні фінансові інструменти - ф'ючерси, форварди, опціони, свопи, що використовуються в операціях, не пов'язаних безпосередньо з купівлею-продажем матеріальних або фінансових активів).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас