Toyota може відкликати рекордну кількість автомобілів із США через дефекти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota може відкликати рекордну кількість автомобілів із США через дефекти

Казна та Політика
984
Toyota Motor Corp. планує відкликати рекордні 3,8 млн автомобілів у США через проблеми з педаллю акселератора, що заклинює, які вже стали причиною смерті на американських дорогах, повідомило агентство Bloomberg.
Дефект виявляється в тому, що килимок під водійським сидінням блокує педаль акселератора, що призводить до небажаного і неконтрольованого прискорення автомобіля. Ця проблема вже стала причиною загибелі чотирьох осіб у Каліфорнії. Дефект є в декількох найпопулярніших моделях Toyota, зокрема Camry і деяких моделях Lexus.
"Toyota вважає, що це дуже серйозна проблема, і має намір незабаром запустити спеціальну програму із забезпечення безпеки для деяких моделей Toyota і Lexus", - повідомив віце-президент американського підрозділу продажу Toyota Ірв Міллер.
На сьогодні встановити причину дефекту не вдалося, Toyota проводить розслідування на різних заводах, у тому числі й у Японії.
В 2007 році Toyota вже відкликала 55 тис. Camry і Lexus 350s в США, що було пов'язано з аналогічними проблемами.
Найбільше відкликання Toyota в США дотепер поширювалось на 978 тис. автомобілів і було пов'язане з проблемами з кермовим управлінням.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас