Росіяни знову полюбили вклади у валюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни знову полюбили вклади у валюті

Кредит&Депозит
765
Валютні вклади росіян у серпні 2009 року виросли більше від рублевих, пише газета "Ведомости". Зокрема, депозити у валюті за місяць виросли на 4,4 відсотка, або 60,9 мільярда рублів, у той час як рублевий - усього на 0,6 відсотка, або на 26 мільярдів рублів. Цього року зростання валютних вкладів було зафіксовано тричі: у лютому на 1,2 відсотка, у липні на 3,6 відсотка та у серпні.
Причиною девальваційних очікувань стало зміцнення курсу іноземних валют відносно російського рубля. Так, долар подорожчав на 2 відсотка, а євро - на 2,9 відсотка за місяць. Крім того, протягом останніх двох років восени вже традиційно фіксується погіршення ситуації у світовій економіці та економіці Росії. Крім того, банки знижували ставки за валютними вкладами менше, ніж за рублевими.
Ще одним приводом, через який росіяни віддали перевагу валютним вкладам, стали кількаразові заяви чиновників щодо другої хвилі кризи, зроблені в першій половині поточного року. Спочатку передбачалося, що друга хвиля кризи почнеться восени, коли російським компаніям доведеться віддати значну частину набраних раніше боргів. При цьому рівень прострочення в банківській системі перевищить 10 відсотків від загального обсягу кредитів. На користь другої хвилі кризи, зокрема, висловлювався міністр фінансів Росії Олексій Кудрін.
У липні в Міністерстві економічного розвитку Росії заявляли, що друга хвиля кризи якщо і буде, то припаде на 2010 рік. На початку вересня 2009 року директор департаменту банківського регулювання і нагляду Центробанку Олексій Симановський заявив, що в Росії другої хвилі банківської кризи не буде, оскільки вітчизняні банки не зазнають труднощів при обслуговуванні зовнішніх боргів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас