Уряд РФ ввів 28,1%-ве мито на імпорт труб для нафто- і газопроводів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд РФ ввів 28,1%-ве мито на імпорт труб для нафто- і газопроводів

Енергетика
243
Уряд РФ терміном на три роки ввів мито в розмірі 28,1% на імпорт у Росію труб з нержавіючої сталі. Відповідна постанова (N 758) опублікована на сайті уряду РФ. Усього під дію захисного мита потрапив імпорт 19 видів труб, класифікованих відповідно до кодів товарної номенклатури (ТН ЗЕД). Мова, зокрема, іде про сталеві труби різного діаметра для нафто- і газопроводів і для роботи із сірководнем. Раніше мито на даний вид труб становило від 5% до 20% залежно від типу.
Дія спеціального мита не поширюється на ввезення труб з корозійностійкої сталі, що відбуваються з Білорусі, а також із країн, що розвиваються, що користуються національною системою преференцій, за винятком Бразилії та Китаю.
Одночасно уряд РФ постановою N759 знизив з 20% до 15% ввізні мита на зварені спиральношовні сталеві труби.
Мінпромторг РФ оголосив про завершення антидемпінгового розслідування відносно імпорту в РФ нержавіючих труб у грудні 2008 року. За його підсумками уряду РФ було рекомендовано ввести спеціальне мито терміном на 4 роки.
Розслідування було почато Мінпромторгом за заявою ВАТ "Волзький трубний завод" (входить у ТМК), ВАТ "Синарський трубний завод" (входить у ТМК), ВАТ "Челябінський трубний завод" (входить в "Групу ЧТПЗ"), ВАТ "Первоуральський трубний завод" (входить в "Групу ЧТПЗ").
Основними постачальниками нержавіючих труб у РФ є Україна, Китай, Бразилія, Японія, а також країни ЄС (зокрема, Італія).
Після завершення розслідування Мінпромторгу РФ організація виробників трубної промисловості України "Укртрубопром" заявила, що ухвалення рішення про підвищення мит буде порушенням як російського законодавства, так і норм і принципів СОТ і світової торговельної практики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас