Єврокомісія вимагає якнайшвидшого надання їй плану підтримки Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія вимагає якнайшвидшого надання їй плану підтримки Opel

164
Німеччина повинна надати Європейській комісії подробиці її плану вартістю 3 млрд. євро щодо порятунку автоконцерну Adam Opel якнайшвидше, щоб запобігти подальшому погіршенню становища німецької компанії на ринку, заявила комісар з питань конкуренції Нелі Крус, передає Wall Street Journal.
Єврокомісія чекає від Німеччини цифр і фактів, щоб перевірити відповідність цієї багатомільярдної допомоги європейському законодавству про конкуренцію, причому ці дані повинні бути передані комісії чим скоріше, тим краще, оскільки "час минає", підкреслила Крус.
24 вересня парламентський секретар при міністрові економіки ФРН Петер Хінтце (Peter Hintze) заявив, що уряд Німеччини представить Єврокомісії докладну інформацію про державну підтримку Opel протягом двох тижнів.
Уряди у Великобританії, Іспанії і Бельгії, де Opel також має заводи, стурбовані тим, що вони можуть опинитися в невигідній ситуації в порівнянні із заводами в Німеччині, оскільки більша частина допомоги концерну йде від німецького уряду.
Комісар Крус заявила, що вона одержала кілька листів від зацікавлених сторін, і запевнила, що Комісія буде застосовувати чинні правила конкуренції в строгому порядку, щоб повністю виключити будь-який політичний тиск.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас