В Україні стали частіше підробляти 50 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні стали частіше підробляти 50 гривень

Кримінал
719
В Україні стали частіше підробляти 20- і 50-гривневі купюри, хоча в цілому число фальшивок у країні знизилося. Про це повідомив Департамент Держслужби боротьби з економічними злочинами, порівнюючи дані зі статистикою минулого роки.
"Ці купюри - найбільш ходові у фальшивомонетників через те, що народ більш ретельно придивляється до більших грошей, ніж до цих. Серед вилучених купюр стало менше фальшивок номіналом 10, 5, 2 і 1 гривня. У той же час стало більше фальшивих доларів: 1260 купюр проти торішніх 286 і євро - 1215 купюр проти 258. Серед вилучених підробок стало менше російських рублів.
З початку року правоохоронці накрили 22 підпільні майстерні, у яких "ремісники" штампували гроші різного номіналу. Міні-підприємства процвітали в різних областях. Наприклад, на Кіровоградщині знешкодили угруповання, яке за допомогою звичайних комп'ютерів і принтерів друкувало двохсотгривневі купюри і збувало їх на автозаправках. Країнами, з яких іде найбільший експорт фальшивої валюти в Україну, МВС називає Литву та Болгарію.
Як повідомляла "Сьогодні", наприкінці серпня на російсько-українському кордоні кілька пасажирів поїзда "Москва-Київ" у Брянську обміняли рублі на гривні в місцевих мінял. Пізніше виявилося, що всі куплені двосотенні купюри - фальшивки. У Конотопі українці-заробітчани у вокзальних торговців купили за них недорогі продукти - пиво, тараню, ягоди, одержавши здачу справжніми грішми. За даними МВС, з початку року вилучено більше 300 тис. фальшивих гривень.
Ігор Сєров
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас