Кабмін ще 10 днів братиме пенсійні внески від платників єдиного податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ще 10 днів братиме пенсійні внески від платників єдиного податку

Казна та Політика
1732
Кабінет міністрів і Міністерство праці та соціальної політики України на сьогодні не отримали офіційної інформації про рішення Окружного адміністративного суду Києва про визнання незаконною постанови КМУ №366 від 14 квітня 2009 року, якою встановлюється норма про сплату внесків на державне пенсійне страхування підприємцями - фізичними особами.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила сьогодні журналістам міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова.
"Ні Кабінет міністрів, ні наше міністерство поки що не отримали рішення суду", - сказала Денісова.
При цьому вона зазначила, що постанова діє, оскільки у будь-якому разі рішення суду, якщо воно й було, набере чинності лише через 10 днів.
Як повідомляв УНІАН, 28 вересня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позови близько 2 тис. приватних підприємців до Кабінету Міністрів України і визнав недійсною постанову уряду №366 "Про сплату внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб`єктами підприємницької діяльності, які вибрали особливий спосіб оподаткування".
Цією ж постановою суд зупинив дію даної постанови Кабміну до набрання рішенням чинності, задовольнивши заявлене клопотання про забезпечення адміністративного позову.
Постановою Кабінету Міністрів №366 з 1 травня 2009 року на приватних підприємців, які вибрали спрощену систему оподаткування, покладено обов`язок платити додаткові страхові внески до Пенсійного фонду України в розмірі від 123,50 грн. на місяць.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас