У столиці дозволили встановлювати "тарілки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У столиці дозволили встановлювати "тарілки"

1425
Прокуратура столиці опротестувала рішення Київради, яким передбачено одержання дозволу в КМДА на реконструкцію окремих частин будівель, реконструкцію горищ, перепланування квартир, установлення телевізійних "тарілок", кондиціонерів і витяжок. Як повідомляє прес-служба прокуратури, рішення Київради суперечить вимогам чинного законодавства, оскільки виконавчий орган (КМДА) виносить лише рішення про дозвіл на будівництво.
А дозвіл на виконання будівельних робіт, здійснення реконструкції, реставрації, капітального ремонту об'єктів містобудування надається інспекціями державного архітектурно-будівельного контролю, пояснили в прокуратурі.
Більше того, у чинному законодавстві відсутня норма, яка передбачає необхідність одержання дозволу на встановлення додаткового обладнання, не визначеного проектом (антен, кондиціонерів, витяжок і т.п.), відповідно правові підстави для того, щоб вимагати від громадян такі дозволи, відсутні.
Крім того, проект зазначеного рішення Київради не узгоджувався із представництвом Держкомітету з питань регуляторної політики та підприємництва, як це передбачено законом.
За матеріалами:
UPB
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас