Petra Diamonds знайшла 507-каратний алмаз на родовищі в ПАР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Petra Diamonds знайшла 507-каратний алмаз на родовищі в ПАР

445
Британська Petra Diamonds добула білий алмаз масою 507,55 карата (1 карат рівний 0,2 грама) на родовищі Cullinan у ПАР, говориться в повідомленні компанії.
Як очікується, камінь, який поки ще не одержав назви, увійде у двадцятку найбільших алмазів у світі.
"Родовище Cullinan знову подарувало світу прекрасний камінь із відмінними характеристиками кольору і чистоти, що дає величезний потенціал для огранювання. У цей час ми очікуємо висновки експертів", - наводяться в повідомленні слова гендиректора Petra Йохана Діппенаара.
Це не перший великий алмаз, знайдений на родовищі Cullinan. На цьому родовищі було добуто два камені, що входять у число найбільших у світі - Golden Jubilee масою 755 каратів і the Centenary масою 599 каратів. Торік там же був виявлений блакитний алмаз вагою 26,58 карата, який пізніше був вигранений у діамант вагою 7,03 карата і проданий на аукціоні Sotheby's за $9,48 млн - з рекордом ціни.
Petra Diamonds, штаб-квартира якої знаходиться на Джерсі (Великобританія), зареєстрована на Бермудах і має лістинг на AIM Лондонської фондової біржі. Компанія добуває алмази в ПАР, Анголі, Ботсвані і Сьєрра-Леоне.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас