"Укрзалізниця" прогнозує понад 2 млрд грн збитку від приміських перевезень в 2009р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" прогнозує понад 2 млрд грн збитку від приміських перевезень в 2009р

Казна та Політика
120
Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") прогнозує втрати від приміських пасажирських перевезень за підсумками в 2009 року в розмірі близько 2,2 млрд грн. Про це повідомив перший заступник начальника головного управління приміських пасажирських перевезень Олександр Гудков.
Він нагадав, що за вісім місяців поточного року збитки "Укрзалізниці" від приміських перевезень склали 1,7 млрд грн. При цьому доходи від цього виду діяльності склали всього 210 млн грн.
О.Гудков також повідомив, що неповна компенсація від облдержадміністрацій та органів центральної виконавчої влади, зокрема Міністерства сім'ї, молоді, спорту, не дає можливості оновлювати рухомий склад. Зокрема, зношування парку електропоїздів "Укрзалізниці" становить близько 56%, а по дизельних поїздах – 82%.
На його думку, одним з варіантів вирішення проблеми могли б стати договірні відносини між "Укрзалізницею" і місцевою владою, як у випадку з міською електричкою в Києві.
О.Гудков уточнив, що Південно-Західна залізниця виконує пасажирські перевезення на підставі договору з "Київпастрансом", який повністю компенсує їй витрати на маршруті Петрівка - Троєщина в розмірі близько 22 млн грн на рік.
Крім того, заступник начальника головного управління приміських пасажирських перевезень "Укрзалізниці" не виключив можливості незначного підвищення тарифів на приміські перевезення - близько 10%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас