Експерт: Ціна на банківське золото до середини 2010 р. може зрости на 13% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ціна на банківське золото до середини 2010 р. може зрости на 13%

Банківські метали
891
Ціна на банківське золото до середини 2010 року може зрости на 13% - до $1,15 тис. за тройську унцію, вважає начальник відділу по роботі з банківськими металами ВіЕйБі Банку (VAB Банк, Київ) Володимир Піщаний.
"Основний тренд по золоту - висхідний з сильними коливаннями. До середини 2010 року ціна на золото, швидше за все, перебуватиме в коридорі від $900 до $1150 за тройську унцію", сказав банкір в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
За його словами, основним чинником зростання ціни золота залишається тенденція ослаблення долара на світовому ринку.
"З урахуванням ослаблення позицій долара, той факт, що золотий запас США складає близько $250 млрд (близько 8,1 тис. тонн), а держборг США перевищив $12 трлн і продовжує зростати, дозволяє говорити про те, що золото все ще недооцінене. Це підтверджується й тим, як легко у вересні золото подолало позначку $1 тис. за тройську унцію", - відзначив В.Піщаний.
За його словами, фінансова та економічна криза при високих цінах на золото призвела до заміщення попиту ювелірної промисловості на цей дорогоцінний метал попитом інвесторів, що значно збільшило волатильність ринку золота.
"Ринок став чутливішим. Це добре було продемонстровано нещодавніми новинами про можливий продаж МВФ 400 тонн золота", - відзначив експерт.
Як відзначив В.Піщаний, різке зростання ціни золота на початку вересня викликало хвилю прогнозів з ціновими рівнями аж до $1,3 тис. за тройську унцію в найближчі декілька років, але побоювання щодо того, що і на ринку золота може бути "мильна бульбашка", необґрунтовані.
"Більше підстав вважати, що чергова "мильна бульбашка" надувається зараз на фондовому ринку, що сприятиме подальшому зростанню цін на матеріальні активи і не в останню чергу на золото", - сказав експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас