Експерт: Японським автогігантам "наступного року буде теж тяжко" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Японським автогігантам "наступного року буде теж тяжко"

460
Аналітик консалтингової компанії CSM Worldwide Масатосі Нісимото вважає, що найбільшим автовиробникам Японії доведеться наступного року також тяжко, як і в поточному, коли компанії демонструють падіння продажу через зниження попиту, а також зменшують виробництво техніки, передає Bloomberg.
Нагадаємо, що п'ять найбільших японських автомобілебудівних компаній повідомили про річне зниження обсягу виробництва автомобілів у серпні, яке виявилося меншим, ніж було зафіксовано в липні. Так, обсяг виробництва Toyota Motor Corp. у серпні впав на 4,7% в річному вирахуванні, Nissan Motor знизився на 13,7%, Honda Motor - на 16,6%.
"Ситуація зі споживчими витратами в США не поліпшується, а попит в Японії не ростиме", - вважає Масатосі Нісимото. За його словами, "наступного року буде також тяжко".
Варто відзначити, що зміцнення ієни до найвищого рівня за вісім місяців відносно долара в понеділок загрожує ще більше підірвати доходи автогігантів, які заробляють не менше половини свого операційного прибутку в Північній Америці.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас