Тріше вважає, що поки зарано згортати заходи стимулювання економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше вважає, що поки зарано згортати заходи стимулювання економіки

Казна та Політика
171
Глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше вважає, що поки занадто рано згортати екстрені заходи, призначені для відновлення економічного росту й обсягів банківського кредитування, повідомляє агентство Bloomberg.
"Поки рано говорити про те, що криза завершена, - заявив Тріше, виступаючи в Європарламенті в понеділок. - Поки не час відкликати заходу підтримки економіки. Однак у якийсь проміжок часу необхідно буде реалізувати exit strategy. В ЄЦБ є стратегія виходу, і банк готовий ввести її в дію, коли прийде час".
ЄЦБ утримує базову облікову ставку на рекордно низькому рівні в 1% річні із травня цього року. Керівництво банку вживає також нестандартних заходів для відновлення потоку кредитів в економіці, які включають кредитування банків у необхідних їм обсягах, а також покупку забезпечених бондів на ринку.
"Європейська економіка демонструє сигнали стабілізації, - заявив Тріше. - Нам має бути побачити її поступове відновлення в майбутньому".
Глава ЄЦБ також відзначив, що "надзвичайно важливим" на сьогодні є сильний долар.
"У поточній ситуації надзвичайно важливо, щоб ми могли мати сильний долар, - сказав він. - Міцність американської валюти дуже важлива".
За прогнозами ЄЦБ, ВВП єврозони в 2010 році зросте на 0,2%, в 2009 році економіка регіону скоротиться на 4,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас