Україна і Португалія уклали двосторонній договір у сфері соціального захисту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Португалія уклали двосторонній договір у сфері соціального захисту

Казна та Політика
518
Надзвичайний і повноважний посол України в Португалії Ростислав Троненко і міністр праці і соціальної солідарності Португалії Жозе Антоніу Вієйра да Сілва підписали адміністративну домовленість до Угоди між Україною і Португалією про соціальне забезпечення.
З підписанням адміністративної домовленості завершено процес укладання двостороннього договору у сфері соціального захисту. Про це повідомляє прес-служба Мінистерства закордонних справ України.
Адміністративна домовленість визначає порядок застосування положень двосторонньої Угоди про соціальне забезпечення та процедуру відносин між компетентними установами держав, зокрема, механізм здійснення соціальних виплат таких як пенсія, допомога з догляду за дитиною, допомога з безробіття. З підписанням адміністративної домовленості завершено процес укладання двостороннього договору у сфері соціального захисту.
Підписаний документ надає можливість безвідкладного застосування двосторонньої Угоди про соціальне забезпечення відразу після її ратифікації парламентами обох держав.
Нагадаємо, що 7 липня ц.р. у Лісабоні від імені України Угоду про соціальне забезпечення підписав заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлісеєв, з португальської сторони - державний секретар з питань соціального захисту Педро Маркеш. Підписання цієї угоди є логічним продовженням угоди між Україною та Португалією про тимчасову міграцію громадян України для роботи в Португалії (2003 р.).
Раніше кореспонденти РБК-Україна повідомляли, що 24 червня 2008 р. у присутності Президента України та прем'єр-міністра Португалії у Лісабоні відбулася церемонія підписання двосторонніх документів, зокрема, дорожньої карти українсько-португальських відносин на 2008-2010 рр. Серед інших, були підписані угода про повітряне сполучення, угода щодо боротьби зі злочинністю, угода про військове співробітництво.
За останніми даними експертів сектору етнонаціональних досліджень Інституту народознавства НАНУ, на сьогоднішній день в Португалії працює 95 тис. українських трудових мігрантів (44 тис. - офіційна кількість). Загалом зараз за кордоном працює 4 млн 500 тис. українських заробітчан. Зокрема в Росії знаходяться більше 2 млн українців (офіційна кількість 169 тис.), у Італії - 500 тис. (195 тис.), в Польщі - більше 450 тис. (20 тис.), в Іспанії - 250 тис. (53 тис.), в Чехії - 150 тисяч (51 тисяча), в Греції - 75 тис. (20 тис.), в Нідерландах - 40 тис., у Великобританії - близько 70 тис., в США - близько 500 тис. українців.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас