Генпрокуратура може порушити справу проти глави ФДМ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура може порушити справу проти глави ФДМ

Кримінал
413
Проти в.о. голови ФДМ Дмитра Парфененка може бути порушена кримінальна справа у зв'язку з відмовою від виконання рішення суду про заборону проведення приватизації Одеського припортового заводу, повідомляє джерело в Генпрокуратурі.
"Нещодавні заяви Парфененка про те, що він не отримував рішення Окружного адміністративного суду м. Києва про заборону на проведення приватизації Одеського припортового заводу, і про те, що він виконуватиме тільки те судове рішення, яке йому особисто вручить судовий виконавець, свідчать про те, що проти в.о. глави ФДМ може бути порушена кримінальна справа. Відповідно до ст.382 Кримінального кодексу України посадова особа за невиконання рішення, ухвали або визначення суду несе кримінальну відповідальність. При цьому ігнорування отриманого поштою рішення суду прирівнюється до "повноцінного" невиконання судового рішення" - відзначило джерело в Генпрокуратурі, повідомляє УБР.
Нагадаємо, що наприкінці минулого тижня в.о. голови ФДМ Парфененко стверджував, що не отримав рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 22 вересня 2009 року, яким забороняється проведення конкурсу з приватизації Одеського припортового заводу. "На сьогодні у фонді відсутні судові ухвали, які забороняють проводити конкурс з Одеського припортового, про існування якихось позовів ми дізнаємося з преси", - заявив Парфененко в одному з інтерв'ю.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас