Мінфін Великобританії вимагатиме скасування "автоматичних бонусів" для банкірів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Великобританії вимагатиме скасування "автоматичних бонусів" для банкірів

Казна та Політика
166
Глава британського мінфіну Алістер Дарлінг спробує почати кампанію проти виплати преміальних найбільшими банками Великобританії, яку він називає "жадністю і безрозсудністю" фінансової системи, повідомляє Bloomberg.
У виступі міністра на щорічній конференції правлячої Лейбористської партії очікується пропозиція відповідного законодавства, що передбачає вищі вимоги до капіталу банків і політики оплати праці банкірів, яку регулюючі органи вважають дуже ризикованою. Дарлінг також зустрінеться з керівництвом чотирьох найбільших банків Великобританії і попросить їх змінити порядок компенсацій персоналу до прийняття нового закону.
"Ми плануємо прийняти законодавство, яке припинить безрозсудні виплати, бо це короткостроковий прибуток ставить вище від довгострокових успіхів. Це означатиме кінець банківських бонусів за результатами року", - сказав у своїй промові міністр.
Напередодні прем'єр-міністр країни Гордон Браун заявив в інтерв'ю Бі-бі-сі, що пропонований законопроект "заборонить стару систему бонусів". Він також пообіцяв прийняти закон, який вимагатиме від майбутнього уряду Великобританії скоротити дефіцит бюджету.
Ці заходи покликані заспокоїти інвесторів з приводу надійності держоблігацій і того, що мінфін серйозно настроєний відносно скорочення дефіциту бюджету країни, який у 2010 році обіцяє перевищити 12% від ВВП, що є найгіршим показником серед країн G-20. Такий прогноз спонукав агентство Standard&Poor’s в квітні цього року повідомити про можливе зниження кредитного рейтингу ААА за британськими борговими зобов'язаннями.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас